21 Aralık 2015 Pazartesi

ŞAM VE NUSAYRİLİK

Rasulullah'ın mü'minlerin ahir zamandaki vatanı olarak gösterdiği mübarek Şam topraklarında, hergün onlarca müslüman kardeşimiz katlediliyor. Her gün de soruyoruz kendi kendimize, bu gün rakam ne olacak diye.

Biliyorsunuz; yıllardır bu topraklar Fransızlar ve İngilizler tarafından Esed ailesinin himayesine verilmiş durumda. Ve bu zalim ve kafir ailenin on yıllardır yaptıkları zulme ve baskıya, son 5 yıldır direnen bir avuç Müslüman var ve tarih yazıp, hepimize izzet dersi veriyorlar.

Allah onlardan razı olsun ve onlara güç, kuvvet, yardım ve fetihler versin..

Bu Esed ailesi, dini olarak NUSAYRİLİK denilen bir dine mensupturlar.


Nusayrilik nedir?

Bunca katliamlar olduğu halde, bu Nusayriliği birçoğunuz düşünmediniz ve hatta belki de umursamadınız bile. O halde Allah için birkaç cümleyle Nusayrilik nedir bunu anlatalım. Çünkü; halkı Müslüman olan diğer ülkeler gibi, Suriye de bize hep "Müslüman ülke" olarak öğretildi. Belki de dikte ettirildi; bilemiyorum. Bu sebeple; hala daha Diyanet ve bazı sözde cemaatler, Suriye'de yaşananlardan "kardeş kavgası" olarak bahsedip, "kardeş kardeşi öldürüyor" masalı anlatıyorlar.

Yıllardır adeta narkozlayıp uyuttukları yetmedi; bunca katliam ve tecavüze rağmen hala daha ar etmiyor ve Allah'tan korkmayıp gerçeği anlat(a)mıyorlar.

Değerli kardeşlerim. Hidayeti ve hakikati ihlas ve kararlılıkla arayana, o yolda yürümek ihsan edilsin. Ama Müslümanın derdiyle dertlenmeyen de, bizden değildir dedi Rasulullah. Bu cümlelerim dertlenmeyen, YANİ BİZDEN OLMAYANLAR'a değil, dertlenen kardeşlerimedir.

Nusayrilik, ismini miladi 873'te ölen Muhammed ibn Nusayr'dan alır. Bu kişi; Şiilerin onbirinci imam olarak inandıkları el-Askeri'nin talebesidir. Velhasıl, detaya lüzum yok.

Nusayriler ruh göçü inancına sahiptirler (reankarnasyon). Ölümden sonra dirilişi ve haşrı ve ayrıca cennet ve cehennemi inkar ederler. Her asırda Allah'ın bir kişiye hulul edip, onun suretine tecessüm ettiğine inanırlar. Onlara göre Ali (ra) o asrın ilah'ı idi. Ve Allah her asırda olduğu gibi, bu asırda da birinin suretinde tecessum etmiştir. İşte o kişi, bugün muvahhidlerin üzerine hergün tonlarca bomba yağdıran Beşar Esed'dir. Bu sebeple; yakaladıkları Müslümanlara "La ilahe illa Beşşar" dedirtmeye uğraşmakta ve bu sebeple söylemeyenleri diri diri gömmektedirler. Onlara göre iblisler iblisi Ömer'dir. Sonra sırasıyla Ebubekr ve Osman gelir.

İşte kardeşlerim; onların inancının kısa özeti bu. Bu sebeplerle onlar her zaman Müslümanlara en büyük düşmanlığı göstermiş ve her zaman çok acımasız olmuşlardır. Haçlı savaşları sırasında Şam topraklarının Hıristiyanlar tarafından işgal edilmesinin ve Mescid-i Aksa'nın düşmesinin sebebi Nusayrilerdi. Ayrıca yine onlar; meşhur Moğol istilaları sırasında, Müslümanlara karşı Tatarlara yardımcı olmuşlardı. Fransızlar, bu 1900'lü yılların başlarında Şam topraklarını işgali sırasında Nusayrilerden destek almıştı. Ve bunun neticesinde Osmalı sonrası bu bölge Fransızlar eliyle Nusayrilere teslim edilmiş ve bugüne kadar devam etmiştir.

Laik ve bilgisiz din tüccarları hariç; eski ve yeni tüm Müslüman alimler, bu taifenin kafir olduğu hususunda icma etmişlerdir.

Bugün Suriye'de yürütülen; kardeş kavgası değil, İslam ile küfrün savaşıdır. Ve hadis rivayetlerinden öğrendiğimize göre bu savaş, Şam Mehdi'nin ordusu tarafından fethedilinceye kadar bitmeyecektir. Karışıklıkların çıktığı bir döneme yetişirsek bize ne tavsiye edersin diye soran ashaba, Rasulullah (sas) "SİZE ŞAM'I TAVSİYE EDERIM" cevabı vermişti.

Şam'da bir ordu, Yemen'de bir ordu, Irak'ta bir ordu ve Mısır'da bir ordu çıktığında; yine Şam'ı tavsiye etmiş, eğer o orduya katılmaya güç yetiremezseniz size Yemen'i tavsiye ederim demişti. Bir rivayette de "NE MUTLU ŞAM'A" demişti.

Ve Nesai'de yer alan, son bir rivayeti tefekkürlerinize sunuyor ve noktalıyorum:
Rasulullah bir hadisinde şöyle buyurdu:

"Ümmetimden bir grup, hak yolunda savaşmaya devam edecek, Allah da, onlar(la mücâdele sebebi) ile bazı kavimlerin kalplerini saptıracak ve bunlardan (alınanlarla) onların rızkını sağlayacaktır, bu hal kıyamet gününe, Allah'ın va'dinin gelme anına kadar devam edecektir... Mü'minlerin asıl yerleri Şam'dır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder